معرفی سازمان همایش

رئیس دانشگاه تهران

جناب آقای دکتر سید محمد مقیمی


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

جناب آقای دکتر حسین قناعتی


رئیس شورای سیاستگذاری همایش
دکتر مهدی شهبازی

با کمال مسرت و افتخار، به عنوان رئیس همایش ترویج اخلاق حرفه‌ ای و مسئولیت اجتماعی، بر شما عزیزان و سروران گرامی و اهالی حوزه علم و عمل، درود و سلام خود را ابراز می نمایم. این برنامه به عنوان فرصتی بی‌ نظیر برای گفتمان سازی و ارج نهادن به ارزش‌های اخلاق حرفه‌ ای و تشویق به توسعه مسئولیت اجتماعی، برنامه ریزی گردیده است که با همکاری اثربخش و مسئولانه نهادهای دانشگاهی، دولتی و مدنی، هدف خود را در ترویج اخلاق حرفه‌ ای و مسئولیت اجتماعی به‌ عنوان یک مولفه حیاتی در تمامی زمینه‌های فعالیت انسانی مطرح می‌ نماید.
از طرفی دیگر، ضرورت برگزاری این همایش از جوانب مختلف قابل تبیین است. نخست و برتر از همه، اخلاق حرفه‌ ای به عنوان ستون اصلی و اساسی تصمیم‌ گیری‌ ها و اعمال فردی و جمعی تلقی می‌ شود. لذا در جامعه‌ ای که اخلاق حرفه‌ ای به میزان کافی در آن ترویج یابد، انسان‌ ها به تصمیمات مسئولانه و اختیارات اخلاقی‌ تری دست پیدا می‌ کنند. همچنین، مسئولیت اجتماعی نیز نقشی بسیار مهم در ساختار و تدوین مسیر توسعه پایدار جامعه ایفا می‌ کند.
این همایش فرصت مناسبی است تا نخبگان و متخصصان در حوزه‌ های مختلف با یکدیگر در مسیر ترویج اخلاق حرفه‌ ای و افزایش مسئولیت اجتماعی، نظرات و تجارب خود را به اشتراک بگذارند و راهکارهای بهتری را برای ساختارهای مؤثرتر و پویاتر اجتماعی ارائه دهند.


دکتر فاطمه یزدیان
دبیر شورای سیاستگذاری همایش

همایش ترویج اخلاق حرفه‌ ای و مسئولیت اجتماعی، رویدادی حیاتی و ضروری است که در راستای توسعه پایدار جامعه و تعامل مثبت میان تمامی ذینفعان طراحی شده است. این رویداد فرصت مناسبی فراهم می‌ آورد تا اخلاق حرفه‌ ای به عنوان یکی از ارکان اصلی تحول و پیشرفت در هر حوزه‌ ای مورد تاکید قرار گرفته و تبیین شود. از طرفی دیگر با توجه به تحولات سریع جوامع و پیچیدگی های موجود در محیط کار، لازم است که افراد متخصص و کنشگران در هر حوزه ای بیش از پیش به اخلاق حرفه‌ ای توجه‌ داشته تا بتوانند چالش‌ ها و مسائل را با مسئولیت ناشی از آگاهی پذیرفته و حل نمایند.
در این رویداد، هدف اصلی آن است که مفاهیم اخلاق حرفه‌ ای و مسئولیت اجتماعی را به شکلی جامع، علمی و عملی آموزش، ترویج و توسعه داده و به اشتراک بگذاریم. با ترکیب دیدگاه‌ ها و تجارب متخصصان مختلف و تجربیات پیشین آنان در حوزه های متفاوت که به تعالی و پیشرفت مفهوم مسئولیت اجتماعی منجر شده است، آشنا شده و در راستای توسعه این مفهوم بکوشیم.
این اقدام فاخر، فرصتی عالی برای تبادل اطلاعات، تجارب، شناخت بهتر چالش‌ های حوزه مسئولیت اجتماعی نهادی و بنگاه ها و نیز ترویج اصول اخلاق حرفه‌ ای شناخته شده است و این بار نیز به نحوی شایسته و چندجانبه، پذیرای طیف گسترده‌ای از متخصصان، کنشگران و فعالان این حوزه می باشد.


دبیر اجرایی همایش

جناب آقای دکتر محمدعلی کیانی

مسئولیت اجتماعی بر تعهّد اجتماعی به عنوان پایه و اساس رفتار یک فرد، شرکت یا سازمان در جامعه تأکید دارد و به بیانی ساده می ­خواهد با تحریک و تهییج افکار عمومی، وظایف و تکالیف از یاد رفتۀ را به آنان متذکّر شود؛ همان که در مبانی دینی هم به روشنی به آن اشاره شده است و عامّه مردم و توانگران را نسبت به بستر زیستِ اجتماعی و همنوعان خویش، مسئول و پاسخگو می­داند.

ما معتقدیم که ترویج صلح، یاریگری، اخلاق حرفه­ ای و مسئولیت­ اجتماعی، موضوعی زیربنایی و فرابخشی است که در همه ارکان جامعه؛ اعم از قوای سه گانه، مدیریت شهری، مراکز علمی و دانشگاهی، نهادهای مدنی، رسانه­ ها، بنگاه­ های اقتصادی و سایر نهادهای مرجع و جریان ­ساز، می ­بایست جاری و ساری گردد.

بهروزی و تعالی هر جامعه، مستلزم اقدامات آگاهانه و متقابل دولت­-ملت­ها، نهادها و بنگاه ­هاست. برای این منظور، لاجرم حکمرانی شایسته ­ای طلبیده می ­شود تا در سایه بازآفرینی ارزش ‌های موجود، موجبات افزایش کیفیت زندگی جمعی را فراهم آورد. از این منظر؛ می­ توان نگاه ویژه ‌ای به آمایش ملی و توسعه شهرها و روستاها داشت که تهران و هر مکان دیگری را به شرط رعایت ارزش ­ها، هنجارها، معیارهای بومی و عُلقه­ های ملی و فرهنگی، به پایداری زیست ­محیطی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی می ­رساند.

پُر واضح است عدم مسئولیت در قبال محیط طبیعی و انسانی موجب می ­شود تا زمینۀ ناپایداری و ناترازی و بروز انواع آسیب ­های اجتماعی فراهم آید. در چنین حالتی، امنیت اجتماعی سلب و تسلسل­ آثار روحی و روانی مترتّبِ بر آن، دامن ­گیرِ کل جامعه می ­شود. از این ­رو باورِ ما اینست که درد افراد جامعه، از یکدیگر جدا نیست و دردهای عظیم جسمی، روحی، معنوی و اجتماعی، اگر به درستی درمان نشوند، به پیکره جامعه منتقل می ­شوند. امسال نیز به رسم سال های پیشین، برای این درد مشترک گرد هم می­ آییم تا بتوانیم ضمن گرامیداشت چهره ­های شاخص این حوزه، فصلی نوین از مهرورزی و دیگر دوستی را رقم بزنیم.

آرزو داریم؛ سرزمین سبزمان ایران، همواره خاستگاه مردمانی با همت بلند و اندیشه ­ای والا باشد که خود را در برابر ایرانِ امروز و فردا؛ مسئول، پاسخگو، قانونمند، یاریگر، صلح­طلب، خیرخواه و آینده­نگر بدانند.

 

تو مگو همه به جنگند و زِ صلح من چه آید؟

تو یکی نِه‌ای هزاری، تو چراغ خود برافروز ...

 محمدعلی کیانی، دی ماه 1402