«مسئولیت اجتماعی» مقوله‌ای مهم در گفتمان «دانشگاه‌های نسل چهارم» با محوریت تعهد و مسئولیت آنها نسبت به محیط پیرامونی، از جمله مشارکت سازنده در توسعه همه جانبه، پیشران سلامت اجتماعی، تعهد در قبال محیط­زیست و رعایت حقوق عامّه‌های مختلف با هدف بازطراحی زیستِ اخلاقی و مسئولانه است. به عبارت دیگر، «مسئولیت اجتماعی» را می‌توان مجموعه‌ی وظایف و تعهداتی دانست که یک دانشگاه، نهاد یا سازمان بایستی در راستای حمایت و همین‌طور صیانت و مراقبت از جامعه‌ای که در آن فعالیت می‌کند، انجام دهد.

«دانشگاه تهران» و «دانشگاه علوم پزشکی تهران» به عنوان «نماد آموزش عالی ایران» با درک این حساسیت، از بهمن ماه 1392 اقدام به راه اندازی «دبیرخانه دائمی ترویج اخلاق حرفه ای و مسئولیت پذیری اجتماعی» نموده اند تا بخشی از مسئولیت ملی خود را در راستای تعمیق گفتمان سازی نهادی و کارکردی در سپهر حکمرانی ایفا نماید. در این راستا برگزاری 9 دوره همایش ملی، یک دوره همایش بین المللی و دو دوره نمایشگاه ارائه خدمات و دستاوردهای مسئولیت اجتماعی نهادی و بنگاه ها مورد توجه است.

اعضای دبیرخانه متعهدانه خود را موظف به رعایت ارزش ها و باورهایی می‌دانند که منجر به افزایش «سرمایه اجتماعی» و «توانمندسازی عمومی» می شود تا «عدالت اجتماعی» و «پایداری محیطی و انسانی» بهبود یابد.

به فضل الهی و با حمایت های بی شائبه­ هیئت امنا و هیئت رئیسه محترم و دانشگاهیان دانشگاه های تهران و علوم پزشکی، امیدواریم که از رهگذار این دبیرخانه، محیط ­هایی نظیر «پژوهشکده CSR»، «دپارتمان توسعه متوازن منطقه­ای»، «مرکز نوآوری و کارآفرینی اجتماعی»، «نشان عالی مسئولیت اجتماعی» و «مجله علمی پژوهشی اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی»، ظرفیتی برای خدمت مؤثرتر دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران را به جامعه ایران و جهان فراهم آورد تا ضمن ارائه خط مشی های خردمندانه و مشاوره عالمانه به نهادهای مدنی، تعاونی، شرکتی و بنگاه های اقتصادی و نیز سایر نهادهای حاکمیتی، دولتی و عمومی غیردولتی، به کاهش آلام نیازمندان، توانمندسازی جوامع محلی و استقرار عدالت فضایی، بین سیاستی و بین نسلی در کشور عزیزمان بیانجامد.

مهربانی شما را می ستائیم و دستان با محبتتان را برای حضور در این رویداد فاخر به گرمی می فشاریم.